Nomura, uzun vadede 'Türkiye' diyor

Firma, EEMEA ülkeleri içinde ilk tercihi Rusya'dan yana kullanıyor

Abone ol

TOKYO - Nomura tarafından bugün yayınlanan EEMEA (Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesi) ülkeleri değerlendirmesi raporunda Rusya hisse senedi piyasalarının bölgedeki en favori grup olduğu ve Rusya'nın RTS endeksine ilişkin beklentinin 1700 puandan 1850 puana çıkarıldığı ifade edildi.

Türkiye için ise uzun dönemde kalkınma ve gelişme sürecinin devam ettiği ve uzun dönem için Türk hisse senedi piyasalarının kurum tarafından tavsiye edilmeye devam ettiği ifade edildi.

Bununla birlikte bölge ülkeleri açısından temel gelişmelerin fiyatlara yansımış durumda olduğu ve kısa dönemde piyasada risklerin olduğu ifade edildi. Bu nedenle kısa vadede yukarı yönlü potansiyelin sınırlı olduğu ifade edildi. Kurumun bölge endeksleri için belirlediği hedef seviyelerden bazıları şöyle:

Rusya RTS Endeksi:   1.850

Turkiye İMKB 100 Endeksi: 60.000

Güney Afrika JSE:  28.000

Suudi Arabistan Tedavül: 7.700

Bazı sosyal ağ ve sitelere soruşturma başlatıldı BinBin’in halka arzı başarıyla tamamlandı Fransızlar yatırım için kur istikrarı bekliyor Eren: Irak'ta, 5 milyar dolarlık proje üstlenebiliriz Turizmde eski kazanç yok yatırımda geri dönüş uzadı