Nokia, yeni akıllı telefonlarını tanıttı

Nokia, yeni tanıttığı cep telefonlarıyla akıllı telefon piyasasında Apple ve Google ile mücadeleye girişecek.

Abone ol

LONDRA - Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia, yazılım şirketi Microsoft'un "Windows Phone 7.5" işletim sisteminin kullanıldığı ilk telefonlarını tanıttı.

Nokia, Londra'da düzenlenen toplantıda, "Mango" olarak adlandırılan "Windows Phone 7.5" işletim sisteminin kullanıldığı "Lumia 800" ve "Lumia 710" modellerini tanıttı. Nokia, yeni modelleriyle, sert rekabetin yaşandığı akıllı telefon piyasasında Apple'ın iPhone'u ve Google'ın Android akıllı telefonlarıyla mücadeleye girişecek.

Nokia'nın Lumia 800 modeli Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya ve Hollanda'da Kasım ayında, ABD'de gelecek yılın başlarında ve Çin'de gelecek yılın ilk yarısında piyasaya çıkacak. Bu model yıl sona ermeden önce Hong Kong, Hindistan, Rusya, Singapur ve Tayvan'da piyasaya sürülecek.

Lumia 710 modeli ise bu yılın sonuna doğru Hong Kong, Rusya, Hindistan, Singapur ve Tayvan'da raflarda yerini alacak.

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama