NATO'dan Pakistan'a taziye mesajı

NATO helikopterleri Pakistan'da askeri noktayı vurdu, 25 asker hayatını kaybetti. Saldırının ardından NATO soruşturma başlatırken, NATO komutanı General Allen taziye mesajı gönderdi.

Abone ol

İSLAMABAD - Afganistan'daki NATO helikopterleri Pakistan'ın kuzeybatısına geçerek, sınıra yakın bir askeri kontrol noktasını bombaladı, saldırıda, 25 Pakistanlı asker öldü 14 asker yaralandı. Diğer taraftan NATO, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. NATO ve ABD komutanı General John Allen Pakistan'a taziye mesajı gönderdi.

Bölgedeki Pakistanlı istihbarat yetkilileri, Afganistan sınırının 2,5 kilometre uzağındaki Salala kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 25 askerin öldüğünü, 14'ünün yaralandığını belirtti.

Bir Pakistan ordu sözcüsü de saldırıyı doğrulayarak, saldırının şafaktan önce aşiret bölgesi Muhmand'da düzenlendiğini söyledi.

Saldırının, Amerikalı General John Allen'ın Pakistan Genelkurmay Başkanı Eşfak Pervez Kayani ile sınır kontrolü ve işbirliği konularını görüşmesinden bir gün sonra düzenlendiğine dikkat çekildi.

Afganistan'da NATO liderliğindeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) sözcüsü ise, sınırın yakınındaki olaydan haberdar olduklarını, olayla ilgili ayrıntılı bilgi topladıklarını kaydetmişti.

Pakistan, Afganistan'daki NATO birliklerine ikmali durdurdu

Pakistan, Afganistan'daki NATO helikopterlerinin, Pakistan'daki kontrol noktasına düzenlediği saldırıdan sonra, NATO birliklerine ikmali durdurdu.

Yerel yetkililer Pakistan'ın, Afganistan'daki NATO birlikleri için önemli bir ikmal yolunu kapattığını, kamyon ve yakıt taşıyan tankerlerin, Hayber bölgesindeki Camrud kentinde durdurulduğunu belirtti.

Üst düzey hükümet yetkililerinden Mutahir Zeb, "ikmalin İslamabad'daki federal hükümetin emri üzerine durdurulduğunu, 40 tanker ve kamyonun Pakistan'daki Camrud kontrol noktasından geri döndüğünü" belirtirken, başka bir yetkili, ikmalin güvenlik nedenleriyle durdurulduğunu söyledi.

Afganistan'daki NATO helikopterlerinin, Pakistan'daki Salala kontrol noktasına düzenlediği saldırıda 25 Pakistanlı askerin öldüğü bildirilmişti.

NATO: "Soruşturma başlatıldı"

NATO, saldırıyla ilgili soruşturma başlattığını bildirdi.

Afganistan'daki NATO ve ABD komutanı General John Allen, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda ölen ya da yaralanan Pakistan güvenlik gücü mensuplarına taziye ve şifa dileklerini iletti.

Ancak Afganistan'da NATO liderliğindeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF), saldırının sorumluluğunu üstlenmedi. NATO, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirmekle yetindi.

Pakistan saldırıyı kınadı

Pakistan, Afganistan'daki NATO helikopterlerinin, Pakistan'daki kontrol noktasına düzenlediği saldırıyı kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Yusuf Riza Gilani'nin saldırıyı en sert dille kınadığı belirtildi.

Açıklamada, kınama mesajının NATO ve ABD'ye iletildiği kaydedildi.

İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti Dolar/TL'den günün ilk rakamları Dev teknoloji şirketleri dünyayla yarışıyor Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi