Muhaliflere siyasi diyalog çağrısı

Suriye Ulusal Uzlaşmadan Sorumlu Devlet Bakanı Ali Haydar, "Ülkedeki kriz askeri yöntemlerle değil siyasi yollarla çözülecek" diyerek muhaliflere diyalog çağrısında bulundu.

Abone ol
ŞAM  - Suriye'de Ulusal Uzlaşmadan Sorumlu Devlet Bakanı Ali Haydar, ülkedeki krizin askeri yöntemlerle değil, siyasi yollarla çözüleceğini söyledi.
 
Haydar, başkent Şam'da düzenlediği basın toplantısında, silahlı gruplar temizleninceye kadar terörle mücadelenin devam edeceğini belirtirken, devletin siyasi çözüme de açık olduğunu söyledi.
 
"Ülkedeki kriz askeri yöntemlerle değil, ülke içinde ve siyasi yollarla çözülür" diyen Haydar, siyasi çözümün ise ancak bütün tarafların katıldığı diyalogla sağlanabileceğine işaret etti.
 
Suriye'deki şiddet olaylarından dolayı yerlerinden olanların geri dönmesini isteyen Haydar, çatışmalar sonucunda yıkılan ve hasar gören kentler ile yerleşim yerlerinin tekrar imar edileceğini, alt yapı hizmetlerine öncelik tanınacağını belirtti. Haydar, şiddet olayları nedeniyle göç etmek zorunda kalan ailelerin geri dönmesi halinde kendilerine yardım yapılacağı sözünü vererek, "Şimdiye kadar Suriye'ye hiçbir devlet ve yardım kuruluşu insani yardımda bulunmuş değil" diye konuştu.
Türksat 6A'nın fırlatma operasyonu ertelendi Sadıkoğlu: Borçların silinmesini talep ediyoruz İşbaşı Eğitimi’ne katılan gençlere 850 lira cep harçlığı Mobilya sektörü ihracat için ‘rekabetçi kur’ talep ediyor Kaparo dolandırıcılığına emsal hapis cezası