Mısır ile Somali, askeri işbirliği protokolü imzaladı

Mısır ile Somali arasında askeri işbirliği protokolü imzalandı.

Abone ol

Mısır Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasına göre, başkent Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda düzenlenen imza törenine Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve ülkeyi ziyaret eden Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud katıldı.

Müzakere oturumunda Sisi, ülkesinin Somali'nin birliği ve egemenliğini destekleyici ve içişlerine müdahaleyi reddedici pozisyonda olduğunu söyledi.

Somali Devlet Başkanı Mahmud, gelecek dönemde Mısır ile siyasi, güvenlik, ekonomik bağların daha fazla güçlenmesi konusunda istekli olduklarını vurguladı.

İki liderin, askeri işbirliği protokolü imzalanmasının yanı sıra, Kahire ile Mogadişu arasında karşılıklı direkt uçuşların başlaması ve Somali'nin başkenti Mogadişu'da Mısır Büyükelçiliği'nin yeni yerinin açılışı gibi ikili işbirliğini derinleştiren karşılıklı adımların atılmasından memnuniyet duyduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca iki liderin gelecek dönemde Afrika Boynuzu bölgesinde istikrar ve güvenliğin yerleşmesi yönünde çalışmayı sürdürmek ve karşılıklı koordine ve istişareleri yoğunlaştırmak konusunda mutabık oldukları ifade edildi.

Somali Devlet Başkanı Mahmud, dün Mısır ve Somali arasında güvenlik, savunma işbirliği ve iki ülke arasındaki tarihi bağların güçlendirilmesi hedefli görüşmeler yapmak üzere Kahire'ye gelmişti.

UEFA Süper Kupa'nın sahibi belli oldu oldu Erdoğan: Yorulan varsa kenara çekilmeli Hisarcıklıoğlu: İstihdam sağlayacaklara kapımız açık “Yalıtım sektörü 150 bin kişiye istihdam sağlıyor” Sektör, toplam enerji tüketimini yüzde 15 azaltabilir