Mektubu 'Truva Atı'na benzettiler

Almanlar Yunanistan’ın mevcut yardımı uzatmak için sunduğu talep mektubunu tarihi Truva Atı'na benzetti.

Abone ol

Alman yetkililer Yunanistan’ın mevcut yardımı uzatmak için sunduğu talep mektubunu "Truva Atı" gibi olduğunu belirtti. 

Reuters.com'da yer alan  habere göre, Alman yetkililer, Yunanistan’ın Avrupa’dan aldığı yardımı altı ay uzatma talebini "Truva Atı" olarak tanımladı. 

Borçlarını nasıl ödeyeceği belirtilmemiş

Mektubu değerlendiren Euro Bölgesi yetkilileri, 

" Yunanlıların gönderdiği talep mektubu açık ve net değil. Bir çok hususu yoruma açık. Mektupda Yunanistan’ın önümüzdeki haftalarda mevcut kredileri karşılamak için yapması gerekenleri yapıp yapmayacağına dair kesin bir mesaj yer almıyor." dedi. 

 Brüksel’de bugün yapılacak Eurogroup toplantısında gündeme getirilecek taslak metne göre, Almanlar Yunanistan’ın talebini ilettiği mektupta yeni önlemler alınacağına dair de herhangi bir mesaj olmadığına inanıyor. 

Banka kredilerinde sıkıntı yok

Yine aynı taslak metne göre, bankalar geçen yıl stres testlerinden başarıyla geçtiği için Yunan bankalara verilecek 10,9 milyar dolarlık kredi için bir sıkıntı yok. 

Bolat, BYD'nin Türkiye'ye yatırım kararını değerlendirdi Sahipsiz köpeklere ilişkin rapor Erdoğan'a sunuldu AFAD'dan uyarı: Dere yataklarından uzak durun Borsa günü yükselişle tamamladı Sigaraya peş peşe zam! En ucuz sigara ne kadar?