Makine siparişleri BOJ'un iyimserliğini gölgeledi

Japonya'da makine siparişleri ağustosta yüzde 5.7 düşerek BOJ iyimserliğini gölgede bıraktı.

Abone ol

Japonya'da makine siparişleri ağustos ayında artacağı beklentilerinin aksine yüzde 5.7'lik sert bir düşüş göstererek Japonya Merkez Bankası (BOJ) tarafından ek parasal destek önlemlerinin alınabileceği sinyalini verdi.

Reuters anketine katılan ekonomistler makine siparişlerinin ağustos ayında yüzde 3.2 artmasını bekliyorlardı. Siparişler temmuz ayında ise yüzde 3.6 düşüş göstermişti. Makina siparişlerindeki bu düşüş sermaye harcamalarının BOJ tarafından tahmin edildiği kadar güçlü olmadığını gösteriyor ve banka başkanı Haruhiko Kuroda'nın önümüzdeki sene sonu itibariyle yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşmak için her şeyin yolunda gittiğine dair beklentilerine darbe vurabilir.

BOJ tarafından geçtiğimiz ay yapılan tankan anketi şirketlerin 1 Nisan itibariyle başlayan mali yılda sermaye harcamalarını yüzde 10.9 artıracağını göstermişti.

              

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Polis Meslek Yüksek Okulları'na 2 bin 500 öğrenci alınacak Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor