Lübnan'daki çağrı cihazı saldırısında ABD'nin parmağı var mı? Washington'tan açıklama geldi

Lübnan'da Hizbullah'a yönelik çağrı cihazı saldırısına ilişkin ABD'den açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, çağrı cihazlarının eşzamanlı patladığı ve çok sayıda ölüme ve binlerce yaralanmaya yol açan saldırıda ABD'nin payı olmadığını ifade etti. Ryder, "Bildiğim kadarıyla, ABD'nin bunda hiçbir dahli yok. Tekrar ediyorum, bu takip ettiğimiz bir konu" dedi.

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ülkesinin Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatılmasıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 200 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı olaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'nin patlamalarda dahlinin olup olmadığı sorusuna, Ryder, "Bildiğim kadarıyla, ABD'nin bunda hiçbir dahli yok. Tekrar ediyorum, bu takip ettiğimiz bir konu" dedi.

Ryder, patlamadan sonra ABD'nin bölgedeki askeri pozisyonunda değişiklik olup olmadığı sorusuna ise Ortadoğu'da "ABD güç pozisyonunda bir değişiklik yok" yanıtı verdi.

Ayrıca, Dışişleri Bakanı Lloyd Austin'in gerginliklerin geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşmemesini sağlamaya "çok odaklandığını" belirten Ryder, İsrail ile Hizbullah arasında devam eden çatışmaları azaltmanın en iyi yolunun diplomasi olduğuna inandıklarını ifade etti.

THY uçağında olay çıkaran yolcunun cezası kesildi! Lübnan'daki saldırıda ABD'nin parmağı var mı? IMF Moskova ziyaretini iptal etti Boeing, sendika ile grevi bitirmek için masaya oturacak Fitch Ratings'den bir olumlu haber daha