Lübnan'dan gemilere izin çıktı

Lübnan, Gazze'ye yardım götürecek iki gemiye Güney Kıbrıs'a gitme izni verdi.

Abone ol

BEYRUT - Lübnan hükümeti, Gazze'ye yardım götürmek için hazırlık yapan, içinde kadın gönüllülerin bulunacağı iki geminin Güney Kıbrıs'a gitmesine izin verdi. Gemilerin ne zaman hareket edeceği ise kesinlik kazanmadı.

Lübnan Ulaştırma Bakanı Gazi Aridi, yaptığı açıklamada, Lübnan'ın Trablusşam Limanında demirli bulunan "Julia" ve "Naci El Ali" adlı gemilerin Gazze'ye direkt gitmeyeceğini, sadece Güney Kıbrıs'a gitme izni verildiğini açıkladı.

Gazze'ye yardım filosunun organizasyonunu yapan yetkililer ise izinlerin tamamlandığını ve geziye katılacak Batılı kadın yardım gönüllülerinin gelmesinden sonra, önce Güney Kıbrıs'a hareket edeceklerini, sonra uluslararası sulara çıkıp barışcı bir şekilde Gazze'ye gitmeye çalışacaklarını söyledi.

Lübnanlı organizatörler, gemilerde doktor, avukat gibi çeşitli meslek gruplarından ve öğrencilerden oluşan 65 kadın eylemci ve 50'ye yakın gazeteci bulunacağını ve amaçlarının çoğunluğu tıbbi malzemeden oluşan insani yardım malzemelerini ihtiyacı olan Filistinlilere ulaştırmak olduğunu açıkladı.

İsrailli yetkililer ise Gazze'ye gitmek istemeleri halinde gemilere müdahale edileceği ve olacakların sorumluluğunun Lübnan hükümetinde olacağı yönünde açıklamalar yapmıştı.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? “Bitcoin tarihi seviyeyi görecek" Mert Günok’tan 2.5 milyon euroluk hareket! Asrın kurtarışı Kuzey Irak'a hava harekatı: 37 hedef imha edildi Karbon salımı, meyve yaprağı ile azaltılacak