Lagarde: Faizler doğrusal düşüş yolunda değil

ECB Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarının doğrusal bir düşüş yolunda olmadığını ve politika yapıcıların faiz oranlarını tekrar düşürmeden önce birden fazla toplantı bekleyebileceğini söyledi.

Haber Merkezi | Abone ol

Lagarde, Avrupa'nın önde gelen gazeteleri Expansión, Handelsblatt, Il Sole 24 Ore ve Les Échosverdiği ortak röportajda, "Uygun kararı verdik, ancak bu faiz oranlarının doğrusal bir düşüş yolunda olduğu anlamına gelmiyor. Faiz oranlarını tekrar sabit tuttuğumuz dönemler olabilir" dedi.

Bunun ECB'nin faizleri tek bir toplantıdan daha uzun süre tutabileceği anlamına gelip gelmediği sorulduğunda, "bu bir olasılık" dedi.

Lagarde, ECB'nin Temmuz ayında faiz oranlarını mevcut seviyesinde tutacağını açıkça söylemese de, daha fazla indirimin ancak bankanın Eylül toplantısına kadar elde edilebilecek bir dizi ücret ve şirket karı göstergesine bağlı olduğunu savundu.

İşte borsada en çok kazandıran hisseler Adli Tıp Kurumu 80 sözleşmeli personel alacak Antalya'da sahilindeki karavanlar kaldırıldı Moody's'ten Koç Holding'in kredi notuna güncelleme Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti