Kuzey Kore, ABD'nin Güney Kore'ye yaptığı 3,5 milyar dolarlık helikopter satışını kınadı

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Güney Kore'ye yolladığı helikopterlere ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Kuzey Kore'nin, ABD'nin Güney Kore'ye helikopter satışı kınanırken bu satışın 'bölgedeki güvenlik dengesini kasıtlı olarak bozmaya yönelik kışkırtıcı bir eylem' olduğu ileri sürüldü.

AA | Abone ol

Kuzey Kore hükümeti, ABD'nin Güney Kore'ye 3,5 milyar dolar değerinde 36 'AH-64E Apache' helikopter ve ilgili ekipman satışını, bölgede 'güvenlik dengesizliği' oluşturduğu gerekçesiyle kınadı.

Göz ardı edilemeyecek bir güvenlik problemi

ABD'nin Asya-Pasifik bölgesine yaptığı askeri satışların arttığına dikkat çekilen kınama açıklamasında, bu durumun 'göz ardı edilemeyecek' bir güvenlik problemi olduğu belirtildi ve Kuzey Kore'nin 'ulusal güvenliği, çıkarları ve bölgesel barışı korumak için' askeri faaliyetlerine devam edeceği kaydedildi.

36 adet 'AH-64E Apache' helikopter 

Pentagon'a bağlı Savunma Güvenlik ve İşbirliği Ajansı (DSCA) 20 Ağustos'ta, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Güney Kore'ye 3,5 milyar dolar değerinde 36 'AH-64E Apache' helikopter ve ilgili ekipman gönderilmesine onay verdiğini açıklamıştı.

Ahu Tuğba öldü mü? Ahu Tuğba kimdir? Vedat Milor kaza geçirdi Yılmaz: Bu platformlar Rum propagandasına alet olmamalı AK Parti'den Netflix dizisine 'Rum propagandası' tepkisi! Garfield Tarçın'ı görmeye şehir dışından geliyorlar