Kriz fonu 1 trilyon euro olmalı

OECD Başkanı Gurria: "Euro Bölgesi'nin kriz fonu en az 1 trilyon Euro olmalı dedi.

Abone ol

BRÜKSEL - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Başkanı Angel Gurria, Euro Bölgesi'nin krizle mücadele fonunun en az 1 trilyon Euro olması gerektiğini söyledi. Gurria yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi ülkelerinin krizle mücadelede güvenlik duvarının en az 1 trilyon Euro olmasını desteklemesi gerektiğini belirtti.

Euro Bölgesi ülkeleri maliye bakanlarının bu hafta sonu yapacakları toplantıda bu kararı almaları gerektiğini ifade eden Gurria, 500 milyar Euroyla sınırlı kurtarma fonlarının Euro Bölgesi'nde piyasa güvenini oluşturmada yeterli olmadığını kaydetti. Almanya Başbakanı Angela Merkel dün, Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) ve Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun birkaç yıl boyunca birlikte yürürlükte kalmasını istediğini söylemiş, "Şu anda 500 milyar Euro büyüklükteki ESM'ye, EFSF'nin henüz kullanılmayan 200 milyar Eurosu eklenebilir" demişti.

(AA)

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır