Komşuya ikinci yardım paketi onaylandı

Merkel Yunanistan'ın ikinci yardım paketi üzerinde anlaşma sağlandığını bildirdi.

Abone ol
İSTANBUL - Almanya Başbakanı Merkel Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Berlin'de biraraya gelerek Euro Bölgesi borç krizini ele aldı. Merkel, "Yunanistan'ın ikinci yardım paketi üzerinde anlaşma sağlandı. Yunanistan'a yardımda ilerleme olmazsa gelecek kredi dilimi ödenemez" dedi.
Merkel ve Sarkozy görüşmenin ardından düzenledikleri basın toplantısında Yunanistan'daki durum ve finansal işlem vergisi konusunda bazı açıklamalarda bulundular. Merkel Yunanistan'a yardım paketinde ilerleme sağlanamaması halinde bu ülkeye yardımın yeni diliminin ödenmeyeceği uyarısında bulundu.
Merkel'in konuşmasından satır başları şöyle:
"İkinci yardım paketi üzerinde anlaşma var, Yunanistan'ın gönüllü borç yeniden yapılandırması yakında gerçekleşmeli. Yunanistan'a yardım paketinde ilerleme sağlanamazsa Yunanistan'a yardımın yeni dilimi ödenmez. Avrupa ülkelerinin maliye bakanlarından finansal işlemler vergisi hakkında planlarını Mart ayında kadar hazırlamalarını istiyoruz"
Toplantının ardından Sarkozy ise; "Merkel ile birlikte yeni AB anlaşması üzerindeki görüşmelerin önümüzdeki günlerde tamamlanmasını ve 1 Mart'ta imzalanmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.
Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var