Kenya'dan Eş Şebab'a operasyon

Kenya askerleri, Somali sınırları içinde Eş Şebab üssüne düzenlediği operasyonda 15 militanı öldürdü

Abone ol

Kenya askerlerinin, Somali'nin 180 kilometre içinde bulunan bir Eş Şebab üssünü ele geçirmek için yaptığı baskında 15 militanı öldürdüğü bildirildi. 

Askeri Sözcü David Obonyo, saldırının sabahın erken saatlerinde Cubba Nehri üstünde yer alan Yantooy kasabasında düzenlendiğini ve Kenya askerlerinden yaralanan bulunmadığını söyledi. 

Obonyo, "15 militanı öldürdük ve üs olarak kullanılan Yantooy'u ele geçirdik. Yantooy'un alınması Eş Şebab'ın merkezi olan Jilib'in ele geçirilmesini kolaylaştırmak için hayati önem taşıyor" dedi. 

Baskının Eş Şebab üyelerine Jilib'de bulunan merkezden militan sağlayan hattı yok etmeyi hedeflediği belirtildi. 

Somali'de faaliyet gösteren Eş Şebab örgütü, 2011'de terörle mücadelesine yardım etmek için Somali'ye asker gönderen Kenya'da saldırılar düzenlemişti. Örgütün 2013'te Nairobi'deki bir alışveriş merkezine düzenlediği saldırıda 67 kişi yaşamını yitirmişti. Örgüt nisan ayında da Kenya'nın kuzeyindeki bir üniversitede 140 öğrenciyi öldürmüştü. 

Aydın'da patlama sesi! Meteor iddiası THY Beyrut seferlerini iptal etti Diyarbakır Valiliği'nden 'Narin Güran' açıklaması AFAD duyurdu: Denizli’de deprem Samsun-Ankara kara yolunda zincirleme kaza: 3 ölü,