Kaçak göçmene plastik mermi kullanılamayacak

İspanya-Fas sınırında 15 kaçak göçmenin öldüğü trajedinin ardından İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla jandarmanın kaçak göçmenlere yönelik plastik mermi kullanması yasaklandı

Abone ol

MADRİD - İspanya İçişleri Bakanlığı, kaçak göçmenlere karşı plastik mermi kullanılmasını yasakladı. 

İspanya ile Fas sınırında olan Ceuta kentinde 6 Şubat'taki kaçak göçmen akınında, yüzerek İspanya tarafına geçmeye çalışan göçmenlerden 15'inin boğulmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Sınırdaki İspanyol jandarmasının, caydırmak amacıyla denize ve havaya plastik mermi ile ateş ettiğinin ortaya çıkması üzerine İçişleri Bakanlığı adım atmak zorunda kaldı.  

İspanyol El Mundo gazetesinin verdiği ve İçişleri Bakanlığı kaynaklarının da doğruladığı habere göre, Ceuta ve Melilla sınırlarındaki jandarma görevlilerine, bundan böyle kaçak göçmenlere karşı herhangi bir şekilde plastik mermi kullanılmaması talimatı sözlü olarak verildi. 

Kaçak göçmenlere karşı plastik mermi kullanımı İspanya'da muhalefet partilerinden, sivil toplum örgütlerinden ve Avrupa Parlamentosu'ndan tepki almıştı. 

Emniyette müdür ve amir atamaları yapıldı Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı