Kabinemde politikadan aktörler istiyorum

İtalya'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Monti, AB'nin istediği ve geçen hafta kabul edilen reformların, ülkesini yeniden dünyanın başroldeki ülkeleri arasına sokacağını, yeni reformlar hakkında konuşmanın henüze erken olduğunu söyledi.

Abone ol

ROMA  - İtalya'da Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından dün yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Mario Monti, "Hükümetimin görev süresi normal olarak yasama döneminin sonu, 2013 baharı" dedi.

Monti, senatodaki ofisinin yer aldığı Giustinani Sarayı'nda, yerel saatle sabah 10.20'de başladığı ilk gün görüşmelerini akşam saat 18.00'de tamamlayarak, basın toplantısı düzenledi.

Eski Avrupa Birliği Komiseri Monti, ilk gün görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirterek, kriz içindeki ülkesini bu durumdan çıkaracağını "Zorlukları, fırsatlara dönüştürmek için çalışacağım" sözleriyle anlattı.

Monti, AB'nin istediği ve geçen hafta kabul edilen reformların, ülkesini yeniden dünyanın başroldeki ülkeleri arasına sokacağını, yeni reformlar hakkında konuşmanın henüze erken olduğunu söyledi.

"Hükümetimin görev süresi normal olarak yasama döneminin sonu, 2013 baharı" diyen Monti, yasama döneminin normal bitiş tarihini kendine hedef aldığını kaydetti.

Mario Monti yaptığı istişarelerde kendisine ''hayır'' diyenleri anladığını ifade ederken, "Kabinemde politikadan aktörleri görmek istiyorum" dedi.

Monti, hükümetinin ikna edici ve etkili olacağını savundu.

Kadınların ve gençlerin toplumun önemli aktörlerinden olduğunu söyleyen 68 yaşındaki başbakan adayı, "Yarın kadınların ve gençlerin temsilcileriyle bir araya geleceğim. Gençlere özellikle de bugün oy kullanamayan ancak birkaç yıl sonra oy kullanacak gençlere azami dikkat edeceğim" şeklinde konuştu.

Monti, bir gazetecinin "krizin İtalya için acı ve kanlı geçeceğine dair bir yorum yapıp yapmadığı" sorusuna ise, "Ben bu ifadeleri, hiç kullanmadım ama belki ülkenin fedakarlığa ihtiyacı olduğunu söyleyebilirim" yanıtını verdi.

Emniyette müdür ve amir atamaları yapıldı Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı