Japonya ve Kamboçya savunma işbirliklerini güçlendiriyor

Japonya Savunma Bakanı Kihara Minoru, resmi ziyarette bulunduğu Kamboçya'nın başkenti Punom Pen'de, mevkidaşı Tea Seiha ile bir araya geldi. Japonya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki ülkenin savunma alanındaki kapsamlı işbirliğini sürdürme konusunda mutabık kaldığı aktarıldı.

AA | Abone ol

Japonya, Kamboçya ile savunma alanındaki işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştıklarını belirtti.

İki ülke arasındaki savunma işbirliğinin daha da güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, Japonya ve Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) de dahil olmak üzere çok taraflı işbirliğini geliştirme sözü verildiği belirtildi.

Açıklamada, bakanların, Japonya-Kamboçya diplomatik ilişkilerinin geçen yıl 70. yıl dönümünün kutlanması nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkilerin 'kapsamlı stratejik ortaklığa' yükseltilmiş olmasından duydukları memnuniyeti ifade ettikleri de aktarıldı.

TBMM'nin Can Atalay için toplanacağı tarih belli oldu DSÖ'den yeni Maymun çiçeği virüsü uyarısı Trump-Musk canlı yayınına siber saldırı: 40 dakika geç başladı Elektrikli otomobillerde küresel satışlar temmuzda arttı Seyir İzin Belgesi Sistemi elektronik ortama taşındı