İsrail, Mavi Marmara operasyonu için değil, 'hata' için özür dileyecek

Palmer Raporu'nun açıklanmasını istemeyen İsrail, Türk kurbanların ailelerine tazminat ödemeyi de kabul etmiyor.

Abone ol

TEL AVİV - İsrail kabinesi, Türkiye ile aralarında yaşanan Mavi Marmara Krizi'nin tartışıldığı toplantıda saldırı için değil, saldırıda yapılan ve 9 eylemcinin ölmüyle sonuçlanan hatalar için özür dileme kararı aldı.

İsrail Radyosu'nun dün akşam yayınladığı haberde alınan kararın Türkiye ile ilişkileri düzeltmesinin yanı sıra Birleşmiş Milletler'in Mavi Marmara'da yaşanan olayları araştırmak için kurduğu Palmer Komisyonu'nun raporunun açıklanmasını önlemeyi hedeflediği bildirildi. Raporun açıklanması durumunda operasyonda yer alan askerlerin tutumunun dava konusu olabileceği ve kurbanlara tazminat ödenmesinin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Haberde görüş bildiren üst düzey bir İsrailli askeri yetkili, ülkesinin oluşturulacak bir fona tazminat ödeyebileceğini, ancak doğrudan kurbanların ailelerine ödemeyi kabul etmeyeceğini söyledi.

Geçen yıl mayıs ayında İsrail'in Gazze Şeridi'ne koyduğu ambargoyu delip, bölgede yaşayanlara insani yardım malzemeleri ulaştırmayı hedefleyen bir grup eylemcinin bulunduğu Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından uluslararası sularda operasyon düzenlenmişti. Gemide çıkan çatışmada, İsrail askerleri çok sayıda sivil eylemciyi yaralayıp, 9'unun ölümüne sebep olmuştu.

Bodrum'un su sorunu çözülecek mi? 1 milyar TL'lik ödenek Bakırköy'de tır İETT otobüsünün üstüne devrildi, yaralılar var Meteoroloji 10 il için saat verdi: Kuvvetli yağış geliyor AJet'ten ucuz uçak bileti satışı 'Parası biten sanatçılara ücretsiz ders' teklifi