İspanya'yı negatif izlemeye aldı

Moody's ayrıca İspanya'nın kısa vadeli kredi notunu P-1 olarak teyit etti.

Abone ol

İSTANBUL - Moody's İspanya'nın Aa1 olan kredi notunu olası bir indirim için izlemeye aldığını bildirdi.

Moody's ayrıca İspanya'nın kısa vadeli kredi notunu P-1 olarak teyit etti.

Moody's yaptığı açıklamada kredi notunun olası bir indirim için izlemeye alınmasını tetikleyen faktörler olarak, İspanya'nın 2011 yılındaki yüksek yeniden finansman ihtiyacı nedeniyle finansman piyasalarındaki gerilimlere karşı kırılganlığı, banka yeniden yapılandırmaların maliyetinin şu ana kadar beklenenden yüksek olmasına bağlı olarak kamu borç rasyosunun daha da yükselmesi potansiyelini ve İspanyol hükümetinin genel kamu finansmanında gerekli sürdürülebilir ve yapısal iyileşmeyi sağlama kabiliyetine yönelik artan endişeleri gösterdi.

Moody's Başkan Yardımcısı Ms Muehlbronner yaptığı açıklamada, "Moody's ifade edilen risklerin İspanya'nın kredi notlarının olası bir indirim için gözden geçirmeye alınmasını gerektirdiğine inanıyor. Bununla birlikte Moody's ayrıca, İspanya'nın diğer sorunlu Euro Bölgesi ülkelerine göre daha çok daha güçlü kredisi olduğunu görmeye devam ettiğini vurgulamak istiyor. Bu nedenle gözden geçirme sonunda İspanya'nın kredi notunun Aa bandında kalmaya devam etmesi büyük olasılık" değerlendirmesinde bulundu.

Moody's olarak İspanya'nın borç ödeme yeterliliğinin risk altında olduğuna inanmadıklarını belirten Ms Muehlbronner, temel varsayımlarda İspanya'nın Avrupa Finansal İstikrar Fonu'ndan yardım talep etmek zorunda kalmayacağı beklediklerini vurguladı.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Eylem Tok yeniden hakim karşısına çıkacak Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı İzmir açıklarında 196 düzensiz göçmen yakalandı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım