İskoçya, hükümete karşı oy kullanacak

İskoçya, bu akşam İngiltere Parlamentosu Avam Kamarası'nda oylanacak Brexit yasa tasarısı oylamasında hükümete karşı  yönde oy kullanacaklarını duyurdu.

Abone ol

Önceki gün başlayan Brexit yasa tasarısı ile ilgili oylamalar  çarşamba günü yapılacak final turu ile sona erecek.    

İskoçya Ulusal hükümeti final oylama öncesi, bu oylamanın 18 yıllık yarı özerk İskoçya Parlamentosu'nun vereceği en önemli  kararlardan biri olacağını açıkladı.    

İskoçya Bölgesel Hükümetinin Başbakanı Nicola Sturgeon, "Bu, İskoçya'nın sesinin, taleplerimizin dikkate alınıp alınmadığını test eden kritik bir oylamadır'' şeklinde konuştu.    

İskoçya, haziran ayında yapılan referandumda yüzde 62 oranında bir çoğunlukla İngiltere'nin AB'de kalması yönünde oy kullanmıştı.    

Diğer yandan Kuzey İrlanda da İskoçya gibi İngiltere'nin AB'de  kalması yönünde oy verirken Galler halkı ise referandumda Krallığın AB'den ayrılması yönünde oy kullanmıştı.

Brexit sonrası pay kapma yarışı

Beyaz Saray: Gazze'de ateşkes görüşmelerinde çöküntü yok Mazerete bağlı öğretmen atamaları yapıldı EURO 2024'ün Almanya ekonomisine katkısı ne oldu? Libya'da petrol krizi! Petrol üretim ve ihracatı durduruldu Çelik'ten İsrail'e tepki: Her gün yeni bir provokasyona imza atıyor