IŞİD'den üç Çinli militana infaz

Terör örgütü IŞİD, saflarına katılan ancak daha sonra kaçmaya teşebbüs eden üç Çinli militanı infaz etti.

Abone ol

Çin Komünist Partisi'nin yayın organlarından Global Times gazetesi, bir Kürt güvenlik yetkilisine dayanarak verdiği haberde Çinlilerden birinin Eylül ayında tutuklandığı, sorgulandığı ve ardından infaz edildiğini bildirdi.

Çinli militan, İslam Devleti'nin cihad davasından hayal kırıklığına uğradığı için Türkiye'ye dönmek ve üniversiteye gitmek istemiş.

Kürt yetkili, "Diğer iki Çinli de Aralık ayında Irak'ta kafaları kesilerek öldürüldü. Ayrıca altı başka ülkeden gelen 11 kişi daha infaz edildi. İslam Devleti bu kişileri ihanet ve örgütten kaçmaya çalışmakla suçladı" dedi.
 

Çin'in IŞİD endişesi

Global Times gazetesi Aralık ayında verdiği bir haberde 300 kadar Çinli militanın Türkiye üzerinden geçerek İslam Devleti saflarına katıldığını yazmıştı. Çin bu örgüte karşı mücadele eden koalisyon güçlerine katılmıyor ancak İslam Devleti'nin, Müslüman Uygurların yaşadığı Sincan bölgesindeki Doğu Türkistan İslami Hareketi (ETIM) adlı ayrılıkçı grubu etkilemesinden kaygılanıyor.

Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Hong Lei, haber üzerinde yorum yapmadı ancak "Çin, küresel barış, istikrar ve güvenliğin korunması için ETIM dahil tüm terör gruplarıyla mücadele için uluslararası toplumla birlikte çaba göstermeye hazırdır" dedi.

Çin hükümeti, güneydoğu Asya ülkeleri üzerinden kaçan Uygur sığınmacıları kabul edenTürkiye'yi de, bu durumun küresel bir güvenlik riski oluşturduğu gerekçesiyle eleştiriyor.

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı