IŞİD'den Paris saldırısı yorumu

Irak Şam İslam Devleti, Paris saldırganlarını "kahraman cihatçılar" diyerek övdü.

Abone ol

İslam Devleti militan örgütü, Charlie Hebdo adlı mizah dergisinin Paris'teki bürosunu basan silahlı kişileri "kahraman cihatçılar" olarak niteledi.

Medyada İslamcı örgütleri izleyen SITE İstihbarat Grubu, bu övgünün İD örgütünün günlük sesli bülteni ve Twitter üzerinden  duyurulduğunu söyledi.

"Eylem Hz. Muhammed adına yapıldı"

IŞİD, "Bültenimize Fransa ile başlıyoruz. Kahraman cihatçılar  Fransız Charlie Hebdo dergisinde çalışan 12 gazeteciyi öldürdüler ve 10 kişiyi yaraladılar. Bu (eylem)  efendimiz Hazreti Muhammed adına yapıldı" dedi.
              
Charlie Hebdo dergisi, Hazreti Muhammed gibi, başka dini şahsiyetleri ve siyasetçileri hicveden karikatürler yayımlamıştı.
              
Fransız güvenlik güçleri, Çarşamba günü yapılan saldırıyı gerçekleştirenlerden iki kişiyi kaçtıkları  sanılan kırsal bölgede arıyor.

Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı