IŞİD operasyonunu böyle duyurdular

Dış basın Türkiye'nin ABD liderliğindeki koalisyon güçleriyle birlikte IŞİD'e yönelik ilk hava harekatına geniş yer ayırdı.

Abone ol

Dünya medyası, Türk jetlerinin koalisyon güçleriyle IŞİD hedeflerine yönelik ilk hava harekatını "son dakika" gelişmesi olarak duyurdu. Dünyanın önde gelen haber site ve  ajansları operasyonu Türkiye Dışişleri'nin açıklamasını esas alarak verdi.

İngiliz BBC kanalının sitesi önemli gelişmeyi, "Türk jetleri IŞİD'in Suriye'deki hedeflerini vurdu" başlığıla dünyaya duyurdu. Ve haberde şöyle devam etti.

"Türkiye Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin bir parçası olarak ilk kez IŞİD'in Suriye'deki hedeflerini vurdu."

ABD'li haber ajansı Associated Press, IŞİD operasyonunu, "Türkiye, jetlerinin, Suriye'de IŞİD'e karşı ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bir parçası olarak ilk hava saldırısını gerçekleştirdiğini açıkladı."şeklinde duyurdu. 

"Koalisyonda ilk kez yer alıyor"

Reuters haber ajansı ise; "Türk jetleri, ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı saldırılarında ilk kez yer alıyor." diye yazdı.

Fransız haber ajansı AFP operasyonu,"Türk uçakları Suriye'de ilk kez koalisyonla IŞİD'i bombalıyor." başlığıyla verdi. 

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var