İşçiler yöneticileri rehin aldı

Fransa'da bir fabrikanın kapatılması kararına tepki gösteren çalışanlar, iki üst düzey yöneticiyi rehin aldı

Abone ol

PARİS - Lastik üreticisi Goodyear'in Fransa'daki bir fabrikasının çalışanları, fabrikanın kapatılması planına tepki göstererek iki üst düzey yetkiliyi esir aldı. 

Fransa'nın kuzeyinde yer alan Amiens kentinde bulunan fabrikanın insan kaynakları müdürü ile üretim müdürünün dün sabahtan bu yana işçiler tarafından bir odada kilitli tutulduğu öğrenildi. İşçiler, arabuluculuk yapmak için bazı siyasi isimleri beklediklerini söyleyerek, 'Savaş daha yeni başladı' şeklinde açıklama yaptı.  

Fabrika yönetimi ile Fransa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGT) uzun süredir tesisin kapatılması konusunda birçok kez masaya oturmuş ancak konfederasyon yönetimi fabrikanın hiçbir teklifini kabul etmemişti. Fabrikanın kapatılacağı geçen ocak ayında duyurulmuş, kasım ayında da sendikayla tüm müzakere sürecinin bittiği açıklanmıştı.  

Fabrikanın bu ay 1000'den fazla çalışanı işten çıkarması bekleniyor. 

Bir süredir ekonomik krizle uğraşan Fransa'da son zamanlarda patronları rehin alma eylemlerine rastlanıyor. 

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Venezuela Devlet Başkanı Maduro yeni kabinesini açıkladı Bisiklet ve motosiklet aksamı ithalatında gözetim uygulanacak Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne 450 öğrenci alınacak DMM'den Metris Cezaevi'ndeki olaya ilişkin açıklama