İranlı iki asker Suriye'de öldürüldü

İran Devrim Muhafızları'ndan IŞİD'e karşı savaşan iki kişi, Suriye ordusu tarafından planlanan ve Tahran'ın da desteklediği operasyon öncesinde öldürüldü.

Abone ol

İran Devrim Muhafızları'ndan iki kişi Suriye'de öldürüldü. 

İran haber ajansı Tasnim'de yer alan bir haberde İslami Devrim Muhafızları'ndan General Farshad Hasounizadeh ve Tuğbay Hamid Mokhtarband'ın operasyonlar sırasında öldürüldüğü belirtildi. Haberde iki kişinin nerede öldürüldükleri belirtilmedi.

Üst düzey iki yetkili Reuters'e İran'ın, Rusya'nın da hava desteğiyle Suriye ordusu ile beraber Halep bölgesine bir kara operasyonu gerçekleştirilmesi için binlerce asker gönderdiğini belirtmişti.Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın hükümeti, Rusya'nınİslam Devleti'ni hedeflediğini söylediği ve iki haftadır devam eden hava operasyonları sonucu güçlendi. ABD ise bu hava saldırılarının diğer grupları da hedef aldığını söyledi.

Bir başka üst düzey Devrim Muhafızları kumandanı Hüseyin Hamedani geçtiğimiz hafta Halep yakınlarında Suriye ordusuna danışmanlık yaparken öldürülmüştü. Esad'ın başlıca müttefiki olan Tahran, Suriye'nin beşinci yılına giren iç savaşı boyunca Şam'a askeri ve ekonomik destek sağladı.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur