İran'da kamu kurumlarına sıcak hava düzenlemesi

İran'da kavurucu sıcaklar nedeniyle bugün kamu kurumları ve bankalar 10.00'dan sonra kapandı. İran Hükümeti Bilgilendirme Konseyi yetkilileri, söz konusu kararın ülke genelinde devam eden aşırı sıcaklar nedeniyle halkın sağlığını korumak ve enerji tüketimini yönetmek amacıyla yarın da geçerli olacağını açıkladı.

AA | Abone ol

İran'ın güneyinde bazı bölgelerde hava sıcaklıkları 50 derecelere ulaşırken meteoroloji tahminlerine göre, Tahran'da hava sıcaklığı bugün 41 dereceye ulaştı.

İran'da son yılların en sıcak günlerinin yaşanması nedeniyle ülke genelinde 24 Temmuz'da elektrik tüketimi 79 bin 189 megavat ile rekor seviyeye ulaşırken aşırı tüketimi karşılayamayacağını açıklayan elektrik dağıtım şirketi Tevanir, başkent Tahran'da 27 Temmuz'da kamu ve özel sektör için tatil ilan edilmesini isteyeceğini bildirmişti.

Tevanir'in Genel Müdürü Mustafa Recebi Meşhedi, 25 Temmuz'da yaptığı açıklamada, son günlerde ülke genelindeki ortalama sıcaklıkların geçen yılın aynı dönemine göre 2 derece arttığını ve bunun da elektrik tüketiminde aşırı yüklenmeye neden olduğunu söylemişti.

CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı ziyaret edecek İşte borsada en çok kazandıran hisseler Safiye Soyman'ın acı günü: Oğlu Harun Akaröz hayatını kaybetti Elektrik tüketimi 8 gün içinde 5 kez rekor kırdı