Irak yargısı, Başbakanlık ofisindeki 'dinleme ağı' soruşturması iddialarını reddetti

Irak Yüksek Yargı Konseyi, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani'nin ofisinde siyasetçilere yönelik kurulan "dinleme ağı"nın soruşturulması iddialarına yönelik bilgilerinin gerçek olmadığını bildirdi.

Abone ol

Irak Yüksek Yargı Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, "'Muhammed Cuhi Ağı' davası olarak bilinen vakanın soruşturulmasına ilişkin bazı sosyal medya hesaplarında dolaşan bilgiler doğru değil. Bunlar, analize dayalı yazılar olması nedeniyle de gerçeklerden uzaktır" ifadesi kullanıldı.

Irak Başbakanının ofisinde görevli olan Muhammed Cuhi isimli kişinin, ülkedeki bazı siyasetçi ve parti başkanlarıyla milletvekillerinin cep telefonlarını dinlemek için "dinleme ağı" kurduğu iddia edildi.

Yargının Muhammed Cuhi dahil Sudani'nin ofisinde çalışan yaklaşık 30 kişiyi, ağın içerisinde yer aldıkları gerekçesiyle tutukladığı da öne sürüldü.

Söz konusu dinleme ağının Başbakan Sudani'nin direktifleriyle çalıştığı da öne sürülen iddialar arasında yer alıyor.

Sudani'den konuya ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

AK Parti'den Netflix dizisine 'Rum propagandası' tepkisi! Garfield Tarçın'ı görmeye şehir dışından geliyorlar 2024 KPSS Önlisans soru ve cevapları yayımlandı! Ünlü sanatçı Gül Avalan yardıma muhtaç halde! TSK tarihinde bir ilk! Kadın teğmenler tarihe geçti