İngiltere’de imalat sanayi arttı

İngiltere’de imalat sanayi büyümesi 16 ayın en yüksek seviyesine çıktı

Abone ol

İngiltere’de imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ekim ayında son 16 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. 

Markit/CIPS tarafından yapılan açıklamada İngiltere’de imalat sanayi PMI endeksinin ekim ayında 55,5 seviyesine yükselerek 2014 yılının haziran ayından bu yana en iyi seviyeyi kaydettiği belirtildi. Ekim ayında İngiltere’de imalat sanayi PMI endeksi 51,8 olarak kaydedilmişti.

PMI verilerinde 50 seviyesinin üzeri sektörel büyümeye işaret ederken, 50’nin altındaki seviyeler ise sektörel daralmaya işaret ediyor. Markit/CIPS’ten ekim ayı verilerine ilişkin açıklamada imalat sanayi alanında yeni siparişlerde dikkat değer bir artış görüldüğü kaydedildi. 

Açıklamada imalat sanayinde asıl sipariş artışının iç pazardan kaynaklandığı belirtilirken, şirketlerin Ortadoğu, Uzak Asya ve  ABD pazarlarındaki müşterilerinden gelen siparişlerinde de artış görüldüğü vurgulandı. 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Markit Kıdemli Ekonomisti Rob Dobson, “İç pazarda devam eden güçlenme, ihracat pazarında artan yeni siparişler, tüketim, ara mamül ve yatırım ürünlerinde yukarı yönlü geniş çaplı bir artışa neden oldu” değerlendirmesinde bulundu.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır