İngiltere'den Arınç'a yalanlama

İngiltere, Türkiye üzerinden geçerek IŞİD'e katıldığı iddia edilen 3 genç kızla ilgili Ankara'ya geç bilgi verdikleri iddiasının doğru olmadığını savundu

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 17 Şubat'ta turist olarak İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan giriş yaptıkları tespit edilen kızlar hakkında İngiliz makamların kendilerini 20 Şubat'ta bilgilendirdiğini söylemiş ve İngiliz yetkilileri gerekli tedbirleri almamakla suçlamıştı.

İngiliz Emniyet Teşkilatı Scotland Yard ise, Türk yetkilileri geç bilgilendirdikleri iddialarını reddedip, kızların kaybolmasından bir gün sonra Türkiye ile temasa geçtiklerini duyurdu.

Scotland Yard" tarafından yapılan açıklamada, 3 genç kızın 17 Şubat salı günü Türk Hava Yolları ile İstanbul'a gitmesinden birgün sonra, 18 Şubat'ta Londra'daki Türk Büyükelçiliği'nin durumdan haberdar edildiği belirtildi. 

Açıklamada, kızları bulabilmek için Türk yetkililerle yakın şekilde çalışıldığı da vurgulandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün yaptığı açıklamada, İngiliz yetkililerin 3 gün gecikmeli olarak yani 20 Şubat'ta Türk makamlarına konuyla ilgili bilgi verdiğini söylemişti. 

Öte yandan İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz gençlerin IŞİD'e katılmalarının önlenmesi için Türkiye'ye uçan havayolu şirketlerinden yeni bir talepte bulunulduğunu söyledi.

İngiliz Avam Kamarası'nda konuşan Başbakan Cameron, Türkiye'ye gitmek üzere uçağa binen bütün gençlerin havayolu şirketleri tarafından önceden polise bildirileceği

Muğla Datça'da 4,1 büyüklüğünde deprem Emeklinin kök maaşındaki ek ödeme ne kadar artacak? Antalya'daki yangın kontrol altına alındı Mahkemeden Metin Akpınar kararı: Onun da babası Gazze’de can kaybı 38 bin 153’e yükseldi