İngiltere'de enflasyon yüzde 3,4'e çıktı

Şubat ayında yüzde 3,0 olan enflasyonda 0,4 puan artış kaydedildi

Abone ol

LONDRA - İngiltere'de Mart ayındaki enflasyon oranı yüzde 3,4'e çıktı. Şubat ayında yüzde 3,0 olan enflasyonda 0,4 puan artış kaydedildi.

Tüketici fiyatları endeksindeki enflasyon oranının tahminlerin üstünde çıktığı belirtilirken, perakende fiyat endeksi enflasyonunun da Mart ayında yüzde 3,7'den, yüzde 4,4'e yükseldiği belirtildi.

İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu (ONS), yüksek petrol fiyatlarının enflasyondaki artış nedenlerinin başında geldiğine dikkat çekerek, ülkedeki petrol fiyatlarının bu ay başında son 18 ayın en yüksek seviyesinde seyrettiği anımsatıldı.

KDV oranlarındaki sürekli artışın da enflasyon oranını etkilediği belirtiliyor.

Küresel ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere, yüzde 0,4 büyüdüğü 2009 yılının son çeyreğinde resesyondan çıkmıştı. İngiltere, resesyona ilk giren ve en son çıkan ülkeler arasında yer aldı.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Venezuela Devlet Başkanı Maduro yeni kabinesini açıkladı Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne 450 öğrenci alınacak DMM'den Metris Cezaevi'ndeki olaya ilişkin açıklama Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti