İngiltere, 500 euroluk banknotları yasakladı

İngiliz bankaları organize suç örgütlerince taşınması diğer banknotlardan daha kolay olan 500 euroların satışını durdurdu.

Abone ol

LONDRA - İngiltere, kara para aklamada kullanıldığı tespit edilen 500 euroluk banknotları yasakladı.

İngiliz bankaları organize suç örgütlerince taşınması diğer banknotlardan daha küçük olduğu için kolay olan 500 euroların satışını durdurdu.

Bu karar, ülkedeki polisin tedavüldeki her on 500 euroluk banknottan dokuzunun organize suç, vergi kaçakçılığı ya da terör suçlarıyla bağlantısı olduğunu ortaya çıkarmasıyla alındı.

Bir süredir 500 euroların yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığından şüphelenen İngiliz polisi, yaklaşık bir ay önce banknotların satışını gizli olarak durdurdu.

Böylece piyasada dolaşıma devam eden banknot sayısına bakarak, yasa dışı faaliyetlerin boyutunu ortaya çıkaran polis, banknotların yüzde 90'ının organize suç çetelerinin elinde olduğunu belirledi.

İngiltere'deki bankaların 500 euro banknot satmama kararının ardından, ülkeye girmek isteyenler ellerindeki bu banknotları satmak zorunda kalacak.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır