IMF'ye göre yardıma ihtiyacı yok

IMF Başkanı Lagarde, "İspanya'nın yardım planına ihtiyacı yok" dedi.

Abone ol

WASHINGTON - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, İspanya'nın yardım planına ihtiyacı olmadığını söyledi. Lagarde, herhangi bir ihtiyaç olması halinde IMF'nin tüm üye ülkelere destek vermeye hazır olduğunu belirterek, borç kriziyle mücadele eden İspanya için şimdilik böyle bir ihtiyaç olmadığını vurguladı.

İspanyol hükümetinin kararlılıkla yaptığı reformları desteklediklerine işaret eden Lagarde, hükümetin bütçe dengeleme ve istihdam piyasası için çok ciddi önlemler aldığına dikkati çekti. Öte yandan IMF'nin kaynaklarının artırılması konusuna da değinen Lagarde, üye ülkelerden Fonun finansal kaynaklarının güçlendirilmesine destek ve ciddi oranda bir artış beklediklerini belirtti. IMF Başkanı, en az 400 milyar dolarlık ek kaynağın, yüksek işsizlik, zayıf büyüme, petrol fiyatlarındaki olası artış, bankacılık ve Avro Bölgesi'ndeki borç krizinin tekrarlanması gibi küresel ekonomik sorunlara karşı yararlı olacağının altını çizdi.

(AA)
 

RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur Hava ve enerjide yüzde 60 tasarrufla yılda 714 ton emisyon azaltacak İnşaat malzemesi endeksinde düşüş