IMF'ye 150 milyar euro kaynak sağlanabilir

Üst düzey bir kaynak euro bölgesinin kalıcı kurtarma fonu ESM'ye bankacılık lisansı verilmesinin söz konusu olmadığını ve euro bölgesi tarafından IMF'ye sağlanacak kaynağın beklenenden küçük olacağını açıkladı.

Abone ol

BRÜKSEL - Euro bölgesinden üst düzeyli bir kaynak, euro ülkeleri merkez bankalarının ikili krediler yoluyla Uluslararası Para Fonu'na (IMF) 150 milyar euro kaynak sağlanması için bu ülkelerin büyük olasılıkla mutabakat sağlayacaklarını bildirdi.

Reuters'ın haberine göre kaynak, euro bölgesi kalıcı kurtarma fonu ESM'ye, Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) kaynak sağlamasına imkan verecek bankacılık lisansının verilmesi teklifinin ise Avrupa Birliği zirvesinde görüşülmeyeceğini kaydetti.

Euro, üst düzeyli bir kaynağının euro bölgesinin kalıcı kurtarma fonu ESM'ye bankacılık lisansı verilmesinin söz konusu olmadığı ve euro bölgesi tarafından IMF'ye sağlanacak kaynağın beklenenden küçük olacağını açıklamasının ardından dolar karşısında günün en düşük seviyesi olan 1.3381'e kadar geriledi.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur