İbrahimi, Suriyeli muhalif heyetiyle görüşmeye başladı

BM Temsilcisi El Ahdar El İbrahimi'nin Suriyeli muhaliflerin heyetiyle bir araya geldi

Abone ol

CENEVRE - Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm bulmayı hedefleyen Cenevre görüşmeleri kapsamında BM Temsilcisi El Ahdar El İbrahimi'nin Suriyeli muhaliflerin heyetiyle bir araya geldiği bildirildi. 

BM Sözcüsü Alessandra Vellucci, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi'nin, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba liderliğindeki heyetle görüşmeye başladığını duyurdu. 

El İbrahimi, sabah saatlerinde de Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in başkanlık ettiği yönetim heyetiyle bir araya gelmişti. 

BM Temsilcisi'nin görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlemesi ve sürecin geleceği hakkında açıklamalarda bulunması bekleniyor. 

Suriye yönetiminin sabah saatlerinde yaptığı "Suriye muhalefeti görüşmelere gelmedi" ve  "Cumartesi gününe kadar ciddi müzakereler başlamazsa Cenevre'den ayrılırız" açıklamaları, muhaliflerin tepkisine yol açmıştı. 

SMDK Sözcüsü Luey Safi, "Karşı taraf iyi niyetle hareket etmiyor. Sadece engeller yaratmak ve siyasi çözümden kaçmak istiyorlar" açıklamasını yapmıştı.  Rejimle yüz yüze görüşmenin zaten planlanmamış olduğunu belirten Safi, "Plan, İbrahimi'nin sabah rejimle görüşmesi ve onların Cenevre çerçevesine olan taahhüdünü almasıydı" demişti. 

Suriyeli muhalifler, Esed rejimi temsilcilerinin son açıklamalarının ciddi olmaktan çok uzak olduğunu belirtirken, Cenevre-1 Konferansı bildirisinin Suriye yönetimi tarafından tümüyle kabul edildiği konusunda taahhüt talep ediyor. Muhalifler, Cenevre bildirisinin kabul edilip edilmediği konusunda bugüne kadar Esed yönetimi temsilcilerinden çelişkili açıklamalar geldiğine dikkati çekiyor. 

Ukrayna'da çocuk hastanesi vuruldu Halkbank: İddialar gerçeğe aykırı Emekliye refah payı verilecek mi, zam farkı kapatılacak mı?  Dolar/TL bugün ne kadar? İşte günün ilk rakamları... Türksat 6A uydusu bu gece uzaya fırlatılıyor