Hyundai Motor, karını 5 kat artırdı

Şirket, 3 aylık dönemde 1 trilyon 127 milyar Kore Won'u kar elde etti

Abone ol

İSTANBUL - Güney Kore'nin satışları açısından en büyük oto üreticisi Hyundai Motor Co. yılın ilk çeyreğinde karının geçen yılın aynı dönemine göre 5 kat arttığını ve bu artışta yurtdışı satışlarındaki artışın ve tesislerindeki verimlilik artışının etkili olduğunu duyurdu.

Şirketin açıklamasına göre 31 Mart tarihinde sona eren 3 aylık dönemde 1 trilyon 127 milyar Kore Won'u kar elde edildi. Bir önceki yılın aynı döneminde ise 225 milyar won kar edilmişti.

Açıklanan kar rakamı beklentilerin de üzerinde oldu. Beklentiler şirketin anılan dönem için 845.5 milyar won kar açıklayacağı yönünde idi.

Şirketin Operasyonel karında da benzer şekilde artış yaşandı. Yılın ilk çeyreğinde operasyonel kar 702.7 milyar won oldu. Bir önceki yılın aynı döneminde bu rakam 153.8 milyar won olmuştu. Operasyonel kar marjı yüzde 8.3 seviyesinde oldu. Anılan dönemler itibarıyla şirketin satışları ise 6 trilyon 32 milyar wondan yüzde 40 oranında artışla 8 trilyon 418 milyar won oldu. Bir önceki yılın ilk çeyreğinde operasyonel kar marjı yüzde 2.5 seviyesinde idi.

Meteor mu düştü? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Yerlikaya 'Kuyu-7' operasyonunu duyurdu: 33 suç örgütü üyesi yakalandı Fransa yarı finalde İspanya'nın rakibi