Havacılık tarihinin en büyük arama operasyonu!

Malezya Havayolları'na ait kaybolan yolcu uçağı için 10 ülkeden çok sayıda helikopter, uçak, gemi ve ekibin katılımıyla havacılık tarihinin en büyük arama operasyonu düzenleniyor

Abone ol

MELBOURNE - Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'e giderken dört gün önce kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının bulunması için daha fazla çaba harcanması çağrısında bulunan Çin, arama çalışmalarına uyduları ile de destek vermeye başladı.

Çinli yetkililer, uçakta seyahat eden biri bebek 153 Çin vatandaşının bulunması için 10 uydunun bölgeyi taradığını açıkladı. Havacılık tarihinin en büyük arama operasyonuna, 10 ülkeden çok sayıda helikopter, uçak, gemi ve ekip katılıyor. 

Rotadan ayrıldığı iddiaları yalanlandı

Öte yandan, uçağın hava kontrol kulesi ile teması kesilmeden önce izlediği rota ve son konumuna ilişkin çelişkili bilgiler geliyor. 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının uçuş rotasından ayrılıp batıya döndüğü iddiasını yalanladı. 

Hava Kuvvetleri Komutanı General Rodzali Daud, uçağın en son Malakka Boğazı yakınlarında radarlar tarafından tespit edildiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.  

Sivil Havacılık Kurumu ise uçağın kaybolmadan önce rotasından ayrılarak ülkenin batısındaki işlek nakliye bölgesi olan Malakka Boğazı'na yöneldiğini belirtiyor.

Malakka Boğazı, Malezya ile Endonezya'nın Sumatra Adası arasında yer alıyor. Uçağın kaybolmadan önce Marakka Boğazı'na 400 kilometre uzaklıktan ve 11 bin metre irtifadan hava kontrol kulesi ile  temas kurduğu kaydedildi. 

Endonezya Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Albay Umar Fathur ise Malezyalı havacılık yetkililerinden, kaybolmadan önce uçağın Güney Çin Denizi üzerinde uçtuğu bilgisini aldıklarını söyledi.

Son derece gelişmiş teknolojiye sahip Boeing 777 uçağının, bilgi vermeden ya da radarlara yakalanmadan rotasını nasıl değiştirdiği hala gizemini koruyor. Uçağın elektrik sisteminde herhangi bir arıza meydana gelip gelmediği bilinmiyor. 

Yetkililer, mekanik arıza, pilot hatası, sabotaj ya da terör eylemi gibi tüm olası nedenleri araştırmaya devam ediyor. 

Sahte pasaportlu yolcuların terör bağlantısı yok

Uçağa sahte pasaportla binen iki İran vatandaşının herhangi bir terör örgütü ile bağlantısına rastlanamadığını belirten yetkililer, terör eylemi ihtimalinin zayıfladığı açıkladı.

Sahte pasaport ile uçağa binen İranlılardan 18 yaşındaki Pouria Nour Mohammad Mehrdad’in Almanya’daki annesinin yanına gitmeye çalıştığı belirlendi.

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 uçak, cumartesi günü Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken 227 yolcusu ve 12 mürettebatı ile radardan kaybolmuştu.

Tüketici tüketmiyor, tükeniyor 2 bin 667 projeye 2,2 trilyon lira yatırım A Milli Erkek Basketbol Takımı finale kaldı Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Hiçbir anlamı yok Adalet Bakanı Tunç'tan kadına şiddete karşı 'sıfır tolerans' mesajı