Güney Kore ile ABD'den gerçek mühimmatlı hava tatbikatı

Güney Kore ile ABD, 'Ulchi Özgürlük Kalkanı (UFS)' tatbikatı kapsamında gerçek mühimmatın kullanıldığı, 3 gün sürecek hava tatbikatına başladı. 29 Ağustos'ta sona erecek ortak hava tatbikatında, 'F-35A' ve 'F-15K' dahil yaklaşık 60 askeri uçak yer alıyor. Kuzey Kore ise tatbikatı 'en saldırgan ve kışkırtıcı savaş tatbikatı' olarak tanımlıyor.

AA | Abone ol

Kuzey Kore'nin 'eş zamanlı kara ve hava provokasyonlarına yanıt prosedürlerini incelemek amacıyla' düzenlenen tatbikat kapsamında askeri uçakların havadaki hedefleri ateşledikleri füzelerle etkisiz hale getirmesi planlanıyor.

'Ulchi Özgürlük Kalkanı' tatbikatı

Güney Kore ile ABD, 19 Ağustos'ta 'Kuzey Kore'nin artan askeri tehditleri' karşısında ortak savunma hazırlıklarını güçlendirmek amacıyla 'Ulchi Özgürlük Kalkanı' tatbikatına başlamıştı. İki ülke arasındaki 11 günlük tatbikat, 29 Ağustos'ta sona erecek.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan (JCS) yapılan açıklamada, tatbikat kapsamında Pyongyang'ın nükleer silahlarına karşı savunma becerilerinin güçlendirilmesinin amaçlandığı kaydedilmişti.

Kuzey Kore'nin tepkisi

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'na (KCNA) göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Amerikan Çalışmaları Enstitüsü'nün açıklamasında iki ülkenin ortak tatbikatı, 'en saldırgan ve kışkırtıcı savaş tatbikatı' olarak tanımlanmıştı.

ABD ve müttefiklerinin her yıl 200'den fazla ortak askeri tatbikat düzenlediğine işaret edilen açıklamada, bunların giderek daha tehditkar hale geldiği savunulmuştu.

Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... Ziraat'ten İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama... Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tuncay Özkan’a tazminat davası Portekiz'de 5,5 büyüklüğünde deprem İsrail: Mescid-i Aksa’daki statükoda değişiklik yok