Güney Kore, ABD ve Japonya'da "liderler değişse de" işbirliğini sürdürmek istiyor

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, "liderlikte değişiklik" olsa da ABD ve Japonya ile güvenlik alanında işbirliğini sürdüreceklerini ifade etti.

Abone ol

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, basına yaptığı açıklamada, ülkesinin, ABD ve Japonya ile geçen yıl Camp David Zirvesi'nde varılan üçlü işbirliğini genişletme anlaşmasına bağlılığını yineledi.

Bu işbirliğinin yalnızca Hint-Pasifik için değil, "küresel ekonomi ve güvenlik açısından da önemli olduğunu" ifade eden Yoon, "Liderlikte değişiklik, bu çerçeveyi değiştirmeyecek ve resmi diplomatik anlaşmalar aracılığıyla bu sürdürülecek" ifadesini kullandı.

Yoon, ABD'nin Güney Kore'yi "konvansiyonel ve nükleer kapasiteyle savunacağına güvendiğini" ifade ederek Washington yönetiminin Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması konusuna bağlı kalacağını düşündüğünü söyledi.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun, iktidardaki Liberal Demokrat Partinin (LDP) liderlik seçimlerinde yarışmayacağını açıklamasına da değinen Yoon, ülkede yeni başbakan seçilmesi halinde iki ülke arasındaki "sinerjiyi sürdürmek istediğini" belirtti.

Camp David Zirvesi

ABD, Güney Kore ve Japonya liderleri, geçen yıl Camp David'de, Kuzey Kore'nin oluşturduğu tehdide karşı üçlü zirvede bir araya gelmiş, zirve sonrasında Pasifik'teki güvenlik tehditlerine karşı çeşitli alanlarda üçlü işbirliğini genişletme taahhüdü vermişti.

Ünlü voleybolcu Pilar Victoria Lopez evinde ölü buludu Özel'den çok sert Kemal Kılıçdaroğlu tepkisi! Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta arttı A101 Kataloğu geldi: iPhone 15 Pro'da dikkat çeken indirim İstanbul'daki metrobüs kazasının ön raporu çıktı