Güney Kore 2010'da yüzde 5,2 büyüyecek

Güney Kore Merkez Bankası artan ihracat, tüketim ve iç talepteki düzelmeden ötürü 2010 için yüzde 5,2 büyüme tahmini açıkladı.

Abone ol

SEUL- Güney Kore Merkez Bankası, Güney Kore'nin 2010 yılı büyüme tahminini yüzde 5,2'ye yükseltti.

Merkez Bankası, geçen yıl Aralık ayında yüzde 4,6 olarak tahmin ettiği 2010 yılı büyüme tahminini, "artan ihracat ve tüketim ile tesis yatırımları dahil iç talepteki düzelmeden" ötürü yüzde 5,2'ye çıkardığını açıkladı.

Bu tahmin gerçek olursa Güney Kore ekonomisi yüzde 5,2 büyüdüğü 2006 yılından bu yana en yüksek büyüme seviyesine ulaşacak. Merkez Bankası'nın 2011 yılı büyüme tahmini ise yüzde 4,8 oldu.

Küresel ekonomik krizle birlikte önceki yıl daraldıktan sonra geçen yıl sadece yüzde 0,2 büyüyen Asya'nın dördüncü büyük ekonomisi Güney Kore, geçen yıl, 1998 yılında Asya'daki ekonomik krizde yüzde 5,7 oranındaki daralmadan bu yana en kötü performansını gösterdi.

Geçen yıl yüzde 12,3 daralan küresel ticaretin bu yıl yüzde 5,3 büyümesini beklediğini bildiren Güney Kore Merkez Bankası, "belirsizliğin önemli oranda" devam ettiği konusunda kaygıları bulunduğunu kaydetti.

Küresel finansal ve ekonomik krizle mücadele için diğer merkez bankalarıyla birlikte hareket eden Güney Kore Merkez Bankası, Ekim 2008'den bu yana altı kez düşürdüğü faiz oranını geçen hafta cuma günü değiştirmeyerek yüzde 2 seviyesinde bıraktı.

Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... Ankara Valiliği'nden yüksek ses uyarısı Ziraat'ten İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama... Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tuncay Özkan’a tazminat davası Portekiz'de 5,5 büyüklüğünde deprem