Goolsbee: Fed istikrarlı hareket etmeli, bir aylık verilere tepki vermemeli

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, ABD Merkez Bankası'nın "istikrarlı" bir şekilde hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Asla bir ayın rakamlarına aşırı tepki vermek istemiyoruz" dedi.

Abone ol

ABD Çalışma Bakanlığı Cuma günü, işverenlerin Temmuz ayında işe alımları keskin bir şekilde yavaşlattığını ve işsizlik oranının %4,3'e yükseldiğini bildirdi. Goolsbee, bunun Fed politika yapıcılarının tam istihdamla tutarlı tahmini olan %4,1'lik oranın üzerinde olduğunu söyledi.

Fed politikasının kısıtlayıcı ve sıkı olduğunu söyleyen Goolsbee, Fed'in politika faizini sabit tuttuğu yılda enflasyonun düştüğünü ve işgücü piyasasının soğuduğunu belirterek, politikanın gevşetilmesini desteklemeye devam ettiğini ifade etti.

Goolsbee, Fed'in ne zaman veya ne kadar faiz indirimi yapması gerektiğini söylemekten kaçındı ve herhangi bir Fed toplantısı öncesinde politika konusunda kendini kısıtlamak istemediği yönündeki görüşünü yineledi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de toplandı Lufthansa, Orta Doğu uçuşlarını iptal etti Oyuncu ve tiyatro sanatçısı Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti Galatasaray ve Fenerbahçe'nin play-off rakipleri belli oldu CHP: Instagram'a erişim engeli anayasaya aykırı