Göçmen teknesi alabora oldu: 41 ölü

Yemen açıklarında 45 kişiyi taşıyan göçmen teknesinin alabora olması sonucu 41 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından yapılan açıklamaya göre dün gece saatlerinde Taiz kenti açıklarında 45 düzensiz göçmenin bulunduğu tekne alabora oldu.

Kazanın şiddetli rüzgar ve aşırı kalabalık nedeniyle meydana geldiği belirtilen açıklamada, yalnızca 4 kişinin kurutulabildiği ifade edildi. Açıklamada, kurtarılan göçmenlere destek vermek için Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile iş birliği yapıldığı kaydedildi.

Her yıl binlerce Afrikalı göçmen, Körfez ülkelerine gitmek amacıyla teknelerle Yemen'e geçmeye çalışıyor. Geçtiğimiz ay Somali'den yola çıkan ve 260 göçmeni taşıyan teknenin Yemen açıklarında alabora olması sonucu en az 49 göçmen ölmüş, 140 göçmen de kaybolmuştu. IOM verilerine göre 2014 yılından bu yana Doğu Afrika ve Afrika Boynuzu'ndan Körfez ülkelerine kadar uzanan rotada bin 860 göçmen hayatını kaybetti ve kayboldu.

CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı ziyaret edecek İşte borsada en çok kazandıran hisseler Safiye Soyman'ın acı günü: Oğlu Harun Akaröz hayatını kaybetti Elektrik tüketimi 8 gün içinde 5 kez rekor kırdı