Glen Davis nükleer çözüm için Çin'e gitti

ABD'nin Kuzey Kore Özel Temsilcisi Glen Davies, Kore Yarımadası'ndaki nükleer sorunun çözümü için Çin'de temaslarda bulunuyor

Abone ol

PEKİN - Şinhua ajansının haberine göre, Davies, temasları kapsamında Çin'in Kore Yarımadası İlişkileri Özel Temsilcisi Vu Davey ile bir araya geldi. 

Davies'in yapılan temasların ardından "iyi bir ilerleme" kaydedildiğini söylediği belirtildi. Davies, Çin'in özel temsilcisi Vu ile yapılan görüşmenin de yapıcı olduğunu kaydetti.  

Pekin'de, Kore Yarımadası'yla ilgili yapılan görüşmenin diğer turu yine bu ay içinde ABD'nin başkenti Washington'da yapılmıştı. Davies'in Çin'deki temaslarının ardından aynı konuyu görüşmek üzere Güney Kore ve Japonya'ya da gitmesi bekleniyor. Davies'in Çinli mevkidaşı da geçen ay Kuzey Kore'ye bir ziyarette bulunmuştu.  

Çin özellikle son dönemde Kore Yarımadası'ndaki nükleer meselesinin çözümü adına altılı görüşmelerin taraflarıyla temaslarını artırdı.  

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, son olarak mevcut durumda ilgili tarafların akıllıca hareket ederek, diyalog ve müzakere yoluna en kısa zamanda dönmelerini ümit ettiklerini kaydetmişti.  

Çin, Kuzey Kore, Japonya, Güney Kore, Rusya ve ABD'nin aralarında bulunduğu altılı görüşmeler, 2008 yılında Kuzey Kore'nin görüşmelerden ayrılması üzerine durmuştu. 

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var