Gelişen ülkelerden 9.3 milyar dolar çıktı

Gelişmekte olan ülke piyasalarında 9,3 milyar dolarla son yedi yılın en büyük para çıkışı yaşandı.

Abone ol

Gelişen ülke borsalarından para çıkışı 2008 krizinden bu yana yeni bir zirve yaptı.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF),son yılların en büyük para çıkışını gösteren raporun ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri yükseltmesiyle birlikte yeni bir şok dalgası yaşanabileceği konusunda uyardı. 

CNBC'ye konuşan IIF Asya-Pasifik Direktörü Jean Charles Sambor, " En zayıf gelişen ülke piyasalarının bir süre daha para çıkışının yol açacağı sıkıntılardan en fazla etkileneceğini düşünüyoruz." dedi.   

Gelişen ülke borsalarından para çıkışı 2008 krizinden bu yana zirveye ulaştı. Uluslararası piyasalarda para çıkışlarını kontrol eden EPFR Global’ın verilerine göre, geçen çarşambaya kadar geçen bir haftalık sürede gelişen ülke borsalarından 9 milyar 300 milyon dolarlık para çıkışı yaşandı. Rakamın rekor seviyeye çıkmasında Asya bölgesinin 7,9 milyar dolarlık para çıkışıyla büyük payı oldu. 

Paranın rotası ABD ve Avrupa olacak

Amerikalı ünlü yatırım danışmanı Dennis Gartman, gelişen ülkelerden çıkan paranın direkt olarak Amerika ve Avrupa’ya gideceğini söyledi. 

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı hayatını kaybetti 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor? İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı Ali Yerlikaya paylaştı: İstanbul'da 2 organize suç örgütüne operasyon