Gelir azsa, emeklilik fonundan yararlanma yok

İngiltere'deki 400 bin düşük ücretli çalışanın gelir vergisi eşiğinin altında gelir elde etmesi nedeniyle ulusal emeklilik fonunun dışında bırakılması tartışılıyor.

Abone ol

İSTANBUL - İngiltere'de 400 bine varan sayıda düşük ücretli ve geçici çalışanın, gelir vergisi eşiğinin altında gelir elde ediyor olmaları nedeniyle emekliliği güvence altına almak için oluşturulan ulusal emeklilik fonunun dışında bırakılmaları göndemde.

İngiltere Emeklilik Bakanı Steve Webb yaptığı açıklamada işçiler için yürürlükte olan ve emekliliği kapsamayan ulusal tanımlı katkılı emeklilik uygulaması olarak bilinen Ulusal İstihdamı Koruma Fonun'nun (NEST) yılda 7.500 GBP civarında kazanan işçileri kapsama alacağını bildirdi.

Daha önceki planlar, 22 ve üzerinde yaşta olan yılda 5.000 GBP'nin üzerinde kazanan işçilerin NEST'e otomatik olarak dahil edilmesini öngörüyordu. Şimdi, 7.500 GBP'den az kazanan işçinin NEST'e dahil olmak için başvurması gerekiyor.

NEST, İngiltere'de 8 milyondan fazla işcinin emeklilik hesaplarını yönetiyor.

İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama Dolar/TL'den günün ilk rakamları Dev teknoloji şirketleri dünyayla yarışıyor Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı