G-20 çalışma bakanları toplantısı sona erdi

Toplantıda, ulusal ve küresel ekonomik stratejilerin merkezinde fakirliğin azaltılması ve istihdamın yerleştirilmesi gibi 5 maddelik öneriler hazırlandı.

Abone ol

WASHINGTON- ABD Çalışma Bakanı Hilda Solis, sürdürülebilir ve dengeli büyümeyi yeniden sağlama ile krizin atlatılmasını ülkelerin tek başına yapamayacağını belirterek, "Bu konularda birlikte çalışmak zorundayız" dedi.

ABD'nin başkenti Washington'da, ABD Çalışma Bakanlığında düzenlenen iki günlük G-20 çalışma bakanları toplantısı sona erdi.

Toplantının sonucunda, küresel ekonomik krizin dünya genelindeki çalışanlar ve ailelerine getirdiği zorluklarla mücadelede, ülkelere tavsiyeleri içeren 5 maddelik öneri hazırlandı.

Toplantının ardından ABD Çalışma Bakanı Solis'in başkanlığında G-20 ülkelerinin temsilcileri, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama tarafından kabul edildi. Heyet, Obama'ya bu 5 maddelik öneriyi sundu.

Bu öneriler, G-20 ülkelerinin çalışma bakanları tarafından kendi ülkelerinin liderlerine de iletilecek.

Halklar için iş kalitesinin artırılması

Toplantı sonucunda ortaya çıkan 5 maddelik öneriler şöyle:

-"Sürdürülebilir iyileşme ve gelecekteki büyümeyi sağlamak için yeni iş yaratımını hızlandırmak,

-Sosyal koruma sistemlerini güçlendirmek ve kapsayıcı aktif çalışma piyasası politikasını teşvik etmek,

-Ulusal ve küresel ekonomik stratejilerin merkezinde fakirliğin azaltılması ve istihdamın yerleştirilmesi,

-Ülkelerin halkları için iş kalitesinin artırılması,

-Gelecekteki fırsat ve zorluklara karşı iş gücünü hazırlamak."

Solis: Beraber çalışmak zorundayız

ABD Çalışma Bakanı Solis de düzenlediği basın toplantısında, iki gün süren toplantıda, sosyal güvenlik ağları ve iş bulma servislerinin güçlendirilmesi, iş ve sosyal politikaların geliştirilmesi, işsizlere nasıl yardım edilebileceği ile meslek eğitimi stratejilerinin belirlenmesi gibi konuları tartıştıklarını belirterek, önerilerin bu konuşmalar sonrasında ortaya çıktığını söyledi.

Bu önerileri, diğer ülkelerden gelen temsilcilerle birlikte ABD Başkanı Barack Obama'ya sunduklarını, gelecek hafta da çalışma bakanları tarafından G-20 ülkelerinin liderlerine iletileceğini hatırlatan Solis, önerilerin, amaçlarının başarıya ulaşması noktasında mantıklı adımları atmada kendilerine rehberlik edeceğini dile getirdi.

Solis, "İnsanlarımıza yeterli derecede iyi işler yaratan sürdürülebilir ve dengeli büyümeyi yeniden sağlanmak ve krizi atlatmak, ülkelerimizin yalnız başına yapabileceği bir şey değil. Bunlar, küresel ekonomi ile bütünleşik ve bizler beraber çalışmak zorundayız" dedi.

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti AK Parti'den 'köpek yasası' eleştirilerine tepki Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı