FT: Türkiye dış şoklara açık olacak

Financial Times, Türkiye'nin IMF ile ilgili kararına ilişin "Türkiye dış şoklara daha açık hale gelecek" yorumu yaptı

Abone ol

LONDRA - İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), ekonomik şartlarının iyileştiğini belirterek Türkiye ile olası bir kredi için yapılmakta olan stand-by görüşmelerinin artık devam etmediğini açıklamasını bugün sayfalarına taşıdı.

Gazete, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, 'görüşmelerin yeniden başlama olasılığını dışlamadığını' kaydederek, Babacan'ın Mayıs ayına kadar görüşmelere ara verildiğini söylediğini aktardı.

Bazı analistlerin görüşlerine yer veren FT, 'acil dış fonlara ihtiyacı kalmayan AK Parti hükümetinin 2011 seçimleri öncesinde kendisini IMF gözetiminden kurtardığı' yorumunu yaptı.

Bir uzmanın, Türkiye'nin dış şoklara daha açık hale geleceği yönündeki görüşlerini aktaran FT, bu uzmanın IMF çıpasından vazgeçilmesinden sonra "Yatırımcılar hükümetin, yeni bütçe kurallları gibi yapısal reformları gerçekleştirme konusunda ne kadar istekli olduğuna odaklanacak" sözlerine yer verdi.

Başka bir uzmanın ise Türkiye'nin hata marjının düştüğünü belirttiği, son zamanlarda mali performansta kaydedilen ivmenin korunması gerektiğini söylediğine dikkat çekildi.

Bombalı saldırı faili Rus terörist Bodrum'da yakalandı THY’den tatilcilere yüzde 40 indirimli uçuş fırsatı! Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı