Fransız çevreciler Amundi'yi protesto etti

Fransa'da çevreci bir grup, Fransız varlık yönetim şirketi Amundi'nin petrol devi Total Energies'e finansman sağlamayı durdurması için şirketin Paris'teki binası önünde eylem yaptı.

AA | Abone ol

Fransız şirketi Amundi'nin petrol ve gaz alt yapısına yatırım yapmayı bırakması için onlarca eylemci şirketin Paris'teki binası önünde toplandı. Petrol devi Total Energies'nin en büyük hissedarlarından olan Amundi'yi protesto eden çevreciler, sloganlar atarak şirket binasına girmeye çalıştı.

Şirketin güvenlik görevlileri ise tazyikli suyla göstericilerin binaya girişini engelledi. Yanlarında getirdikleri aletlerle şirketin camlarını kıran göstericiler, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

Protesto gösterileri sırasında polis eylemcileri yere yatırarak müdahalede bulundu. Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden Avrupa Parlamentosu (AP) Üyesi Manon Aubry de polis müdahalesi sırasında göstericilerin yanında yer aldı.

Türkiye'den Haniye için bir günlük milli yas ilanı Haniye'nin naaşı cuma günü defnedilmesi için Katar'da Abdüllatif Şener olayı anlattı: Kapıyı açar açmaz... Dünya Bankası'ndan 108 ülkeye uyarı TSKB finansal sonuçlarını yayımladı