Fransa'yı karıştıran komedyenin sahne şovuna yasak

Hükümetin, Yahudi karşıtı şakalar yapan komedyenin şovu için yayınladığı genelge üzerine bazı belediyeler harekete geçti

Abone ol

PARİS - Fransa'da sosyalist hükümetin, Yahudi karşıtı şakalar yapan komedyen Dieudonne'nin ülke genelinde çıkacağı turnedeki şovlarını engellemek için genelge yayınlaması üzerine, bazı büyük kentlerin belediye başkanları harekete geçerek, yasaklama kararına uyacaklarını açıkladı. 

Marsiya, Bordeaux ve Tours kentlerinin belediye başkanları, ünlü şovmenin gösterisini yasaklayacaklarını duyurdu. 

Komedyenin turnesi perşembe günü Nentes kentinde başlayacak. Nantes belediyesi ise konu ile ilgili kararını bugün vereceğini bildirdi. 

Komedyenin avukatları ise şovun yasaklanması halinde mahkemeye başvuracakları tehdidinde bulundu. 

Komünist Partisi ise yaptığı açıklamada, sahne şovunu yasaklamanın Musevi karşıtlığı ile mücadelede etkili bir yol olmadığını savundu. 

Başbakanlık tarafından dün yapılan açıklamada, valilere ve belediyelere gönderilecek genelgeyle, Yahudi karşıtlığının 'olağan' gösterilmesiyle ilgili sahne şovlarının yasaklanmasının talep edileceği bildirilmişti. 

Fransa'da daha önce de Yahudi karşıtı şakaları nedeniyle birçok kez mahkeme önüne çıkıp yargılanan 'M'Bala M'Bala' ismiyle anılan komedyen, 'halk arasında nefreti körüklemek suçundan' 7 kez mahkum olmuştu. 

İçişleri Bakanı Manuel Valls, pazar günü yaptığı açıklamada, Dieudonne'yi Yahudi karşıtı olarak suçlamış ve bu yöndeki ırkçı şakalarını sürdürmesi halinde sahne şovlarının yasaklanabileceğini ilk kez gündeme getirmişti. 

Fransa'daki Yahudi dernekleri, ünlü komedyen hakkında defalarca suç duyurusunda bulunmuştu. 

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Venezuela Devlet Başkanı Maduro yeni kabinesini açıkladı Bisiklet ve motosiklet aksamı ithalatında gözetim uygulanacak Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne 450 öğrenci alınacak DMM'den Metris Cezaevi'ndeki olaya ilişkin açıklama