Fransa'dan flaş Türkiye açıklaması

Fransız hükümeti, terörle mücadele konusunda Paris ve Ankara'nın tam işbirliği içinde olduğunu açıkladı.

Abone ol

Fransa Başbakanı Manuel Valls, son terör saldırılarının ardından alınan önemleri açıklamak üzere ilgili bakanların katılımıyla Elysee Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi. Valls'in, Türkiye ile ilgili işbirliği konusundaki soruları ilgili bakanların yanıtlamasını istemesi üzerine söz alan Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ülkesinin, Türkiye ile terörle mücadele konusunda "iyi işbirliği" içinde olduğunu söyledi.

Türk yetkililerle bu konuda sürekli temasta olduklarını ifade eden Fabius, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyon için Londra'da yapılacak toplantıda bu konuları tekrar gözden geçirme imkanına sahip olacaklarını belirtti.

Daha sonra söz alan İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de Türkiye ile terörle mücadelede "yakın ve sıkı işbirliği" içinde olduklarını kaydetti.

Cazeneuve, "bu işbirliğinin son dönemde daha sıkı bir şekilde güçlendiğini" sözlerine ekledi.

Üç bin kişi izlenecek

Fransa Başbakanı Valls, toplantıda yaptığı açıklamada, ilk önceliklerinin istihbarat birimlerinin personel sayısının arttırılması olduğunu belirtirken; bu kapsamda, terörle mücadele için üç yıl içinde 2 bin 680 yeni iş kadrosu açılacağını dile getirdi.

Önümüzdeki üç yıl içinde terörle mücadele için 425 milyon euro bütçe harcanacağını ifade eden Valls, "Bugün halihazırda, Suriye ve Irak'taki terör örgütleriyle bağlantılı bin 300 kişiyi izliyoruz. İzlenen kişi sayısında geçen yılın bu ayına oranla yüzde 130 oranında bir artış olmuş. Toplamda 3 bin kişiyi izleme altına alacağız" dedi.

Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün üst üste devam eden üç ayrı terör saldırısında toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, polis operasyonlarında üç terörist ölü ele geçirilmişti.

Yürütülen soruşturmalar kapsamında, polis ekibine ve Musevilere ait markete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly'ye silah sağlamak ve lojistik destek vermek suçundan gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen dört kişi bugün tutuklanmıştı.

Naci Görür'den çarpıcı uyarı: Her an deprem üretebilir E-5'te 10 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var Eksper raporları artık e-devlet’te Yalçın Sönmez hayatını kaybetti Dolar/TL'den günün ilk rakamları