Filistin: Gvir'in sinagog inşa etme çağrısı çok tehlikeli! Aksa bizim kırmızı çizgimiz...

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Aksa'da sinagog inşa etme çağrısını kınadı ve bu çağrının çok tehlikeli olduğunu belirtti. Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı açıklamada, “Mescid-i Aksa kırmızı çizgidir ve zarar görmesine asla müsaade edilmeyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

AA | Abone ol

Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanların olduğunu ifade eden Ebu Rudeyne, Ben-Gvir’in çağrısını kınayarak, bunun 'tüm bölgeyi yakacak bir din savaşına çekme girişimi olan çok tehlikeli bir çağrı' olduğunu vurguladı.

Ebu Rudeyne, ABD başta olmak üzere uluslararası toplumdan, Mescid-i Aksa’daki tarihi ve dini yapıyı değiştirmeyi hedefleyen İsrail’i durdurmasını isteyerek, ABD’nin siyasi, askeri ve mali desteğinin fanatik Yahudileri, Filistin halkına, topraklarına ve mukaddesatına saldırmaya teşvik ettiğini kaydetti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki 'soykırım savaşına' dikkat çeken Ebu Rudeyne, ABD’nin bunun sorumlusu olduğunu ifade etti.

Hamas’tan sert uyarı!

Hamas da Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya sinagog inşa etme çağrısının çok tehlikeli olduğuna vurgu yaparak, Arap ve İslam dünyasına Mescid-i Aksa’yı koruma çağrısında bulundu. Hareketten yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yürüttüğü 'soykırım savaşı' ile Batı Şeria’daki saldırıların ve Kudüs ile Mescid-i Aksa’da uygulamaya çalıştığı projelerinin 'ateşe benzin dökmek' olduğuna dikkati çekilerek, Filistin halkının mukaddesatını korumak için direnişini sürdüreceği kaydedildi.

Batı Şeria ve İsrail içindeki Filistinlilere 'hareket geçme' çağırısı yapılan açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Mescid-i Aksa’ya ilişkin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin önemi vurgulandı.

Borsa günü düşüşle tamamladı Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... İstanbul'da yarın kuvvetli sağanak bekleniyor Uber'e 290 milyon Euro'luk para cezası Ziraat'ten İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama...